Cursuri de prim ajutor în Protopopiatul Sebiș

Sectorul Social Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Aradului a organizat în data de 10 martie 2016, în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie Română – Filiala Județeană Arad, cursuri de prim ajutor conform Legii 139/1995 și 524/2004 la Protopopiatul Sebiș, Arhiepiscopia Arad.
Cursurile au fost susținute de Dl Alin Leac – Asistent în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Arad și Dl. Bogdan Drăgan – referent social în cadrul Crucii Roșii Române – Filiala Arad.
Cursul de prim ajutor oferit de Crucea Roșie Română vine în sprijinul perfecționării preoților și a membrilor Comitetelor Parohiale în conformitate cu atribuțiile acestora prevăzute în Statutul de Organizare BOR, dar și a parohiilor care organizează pelerinaje și tabere creștine pentru copii. Conform ordinului Ministerul Educației Nr. 3.060/ 3 februarie 2014 privind Condițiile de organizare a taberelor, excursiilor, expedițiilor și a altor activități de timp liber, în momentul în care se constituie grupul, organizatorii sunt obligați să se asigure că, pe toată durata taberei/excursiei, existentă o persoană specializată în acordarea primului ajutor.
La acest curs au participat 30 de preoți din cadrul Protopopiatul Sebiș. Cursul s-a finalizat cu un examen, în urma căruia, toți cei înscriși au primit un certificat de absolvire și o legitimație, care confirmă că persoana este instruită să acorde primul ajutor de bază, a transmis părintele consilier social Gabriel Mariș – coordonator al programului.

Sectorul Social Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Aradului

image

image