Slujire arhierească şi hirotonii în biserica parohială Şega I

În duminica a 2-a din Post (a Sf. Ier. Grigorie Palama), Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului,  a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica cu hramul ,,Pogorârea Duhului Sfânt” a Parohiei Arad – Şega I, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învăţătură cu titlul, după Cazania Duminicii a 2-a din Post, ,,Dumnezeu ajută neputinţelor noastre”, cuprinzând citirile zilei, adică şi ale Sfântului Grigorie Palama, chiriarhul a arătat că fără ajutorul divin, credinciosul nu poate avea sporul necesar spre desăvârşire. Condiţia mântuirii – harul – care pune începutul, cerând conlucrarea credinţei cu faptele bune. Solidaritatea umană este o dovadă a strădaniilor personale şi colective pentru mai binele în lume. Aparte se cuvine a cinsti slujirea preoţească prin care se lucrează celelalte sfinte taine ale Bisericii, spre deplină sănătate trupească şi sufletească, a amintit Înaltpreasfinţia Sa.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, a hirotonit pe diaconul Florin Bej întru preot pe seama Parohiei Crocna, Protopopiatul Sebiş, iar pe tânărul teolog Ovidiu Oprişa întru diacon pe seama Parohiei Rogoz, Protopopiatul Ineu. La finalul slujbei, preotul Florin Bej a fost hirotesit duhovnic.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei.

Protos. Iustin Popovici

DSCF1045

DSCF1058

DSCF1188

DSCF1364