Cerc misionar în parohia Almăș

Preoţii din cadrul Cercului Pastoral-misionar  Nr.3 Gurahonţ, coordonat din încredinţarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei, de către preotul Moţ Crăciun-Dorel, s-au întrunit, în după-amiaza zilei de 17 aprilie, la Biserica ortodoxă cu hramul „Bunavestire” din parohia  Almăş, protopopiatul Sebiş.

În cadrul acestei întruniri s-a săvârşit Sfânta Taină a Maslului la care au luat parte credincioșii parohiei şi a parohiilor învecinate.La Sfânta Taină alături de preoții apaținători cercului a luat parte și Preaonoratul Părinte Protopop Botea Alexandru, care a rostit un cuvânt de învățătură prin care a subliniat rolul deosebit care îl are biserica în educația religioasă a tinerilor și apropierea acestora de viața bisericii.De asemeni a făcut referire la perioada Sfântului Post în care ne aflăm, în care credincioșii sunt chemați să se apropie de Dumnezeu prin Sfintele Taine și unii de alții prin iubire și iertare.

Scopul întrunirii a fost discutarea temei propuse de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cu prilejul declarării anului 2016 drept „Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creștin ortodox şi Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti în Patriarhia Română”.

Temele au fost susținute de preotul Curechean Alin de la parohia Cil: 1.Hristos și Sfinții, modele de educație și bună convertire pentru tineri creștini.2.Participarea tinerilor la viața liturgică a Bisericii.

În susținerea temei părintele afirma: Nașterea, pruncia și copilăria sunt fundamentul tinereții, temelia și rădăcinile care cresc și dau viață și putere tinereții și o ajută să înflorească.Participarea tinerilor la viața liturgică a bisericii este continuarea firească a participării lor din pruncie și copilărie, alături de părinții lor la Sfintele Slujbe.

Tinerețea este timpul în care fiecare își descoperă chemarea sa, slujirea sa și rostul său în lume.În această perioadă, Biserica are rolul de a aduce în sufletul copiiilor și tinerilor pe Hristos care este izvorul iubirii, bunătății și înțelepciunii.

Temele prezentate au fost dezbătute de către preoții participanți.

În finalul întâlnirii, preotul paroh Oarcea Florin  a mulţumit tuturor pentru participare.Ziua s-a încheiat cu o agapă fraţească.

Moţ Aurelian Iulian

IMG_0002

IMG_0007