Cerc pastoral-misionar în Parohia Joia Mare

Preoţii Cercului pastoral-misionar numărul 2 Buteni, coordonați din încredințarea Înalt Preasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, de Prea Cucernicul Părinte Marian Ciucur, s-au întrunit duminică, 10 aprilie 2016, în Parohia Joia Mare din Protopopiatul Sebiş.
​Părinţii slujitori au oficiat slujba vecerniei cu litie în cinstea Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica. A fost o minunată îmbinare între duhul de străpungere specific Postului Mare, adus de cântările Triodului care ne introduc în a 5-a săptămână a urcuşului spre Înviere, cântările de laudă aduse marelui nostru sfânt, “ajutătorul celor din nevoi şi de minuni făcătorul” şi rugăciunile pentru folosul de obşte al creştinilor din cadrul litiei.
​Soborul a fost condus de Părintele Protopop Alexandru Botea, alături de care au slujit Părintele Marian Ciucur din Buteni, Părintele Teodor Farcaş din Parohia Zăbrani, fiul al satului, Părintele Stănel-Gheorghe Stan din Cuied, Părintele Alexa Birău din Chisindia, Părintele Vasile Coşeri din Paulian, Părintele Cristian-Gheorghe Pop din Revetiş, Părintele Marian-Florin Oarcea din Almaş, şi preotul paroh Daniel Pavel.
​La finalul slujbei, Părintele Teodor Farcaş a ţinut un bogat şi duhovnicesc cuvânt de învăţătură, făcând referire la Evanghelia Duminicii a 4-a din Postul Mare şi punctând importanţa lucrării virtuţilor în urcuşul pe scara duhovnicească. Mai apoi a luat cuvântul Părintele Marian Ciucur, coordonatorul Cercului, care a făcut referire la vieţile Sfânţilor Antim Ivireanul, sărbătorit în acest an omagial, şi Calinic de la Cernica, amândoi întâistătători pe scaunul episcopal al Râmnicului. În final, parohul a mulţumit oaspeţilor pentru osteneală şi pentru bucuria împreună-slujirii, iar credincioşii au primit o bucată de pâine binecuvântată şi au fost unşi cu untdelemnul sfinţit de la litie. Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească.

image