Slujire arhierească şi sfinţire de lucrări în Parohia Sintea Mică

În Duminica a patra din Postul Mare (a Sfântului Ioan Scărarul), Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a fost prezent în mijlocul credincioşilor din Parohia Sintea Mică, Protopopiatul Arad. Cu acest prilej, Înaltppreasfinţia Sa a săvârşit slujba de binecuvântare a lucrărilor de renovare executate la sfântul locaş, şi anume:  renovarea exterioară a bisericii, sfinţirea noii picturi şi a noului iconostas, a stranelor şi mobilierului nou  din biserica parohială.

După binecuvântarea lucrărilor Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a săvârşit Sfânta  Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare în biserica cu hramul ,,Cuvioasa Parascheva”, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Din sobor au făcut parte: Preaonoratul Părinte Flavius Petcuţ, Protopopul Aradului, Pr. Nicu Breda, Parohia Cintei, Pr. Cornel Ilica, Parohia Belotinţ, pr. Ciprian Ilica, paroh, Arhidiacon Tiberiu Ardelean şi Diacon Crainic Adrian.

Cuvântul de învăţătură al Ierarhului arădean a fost pus sub titlul ,,Răscumpărarea timpului” (în baza Cazaniei şi a citirilor scripturistice ale duminicii: Evr. 6; Efes. 5; Marcu 9; Matei 4), adică acela de pregătire pentru sfintele sărbători şi prin spovedire şi împărtăşire, stăruind în rugăciune, post şi fapte bune, punând în lumină frumuseţea sufletească a credinciosului.

La încheierea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a înmânat preotului paroh o scrisoare de mulţumire pentru osteneala depusă la înfrumuseţarea bisericii. Preotul paroh Ciprian Ilica a adus mulţumire Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei pentru dragostea şi preţuirea avută faţă de credincioşii din Sintea Mică, mulţumind în acelaşi timp autorităţilor şi credinciosilor prezenţi. Ziua de sărbătoare a parohiei s-a încheiat cu o agapă frăţească.

În după amiaza zilei, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a fost prezent în Parohia Cintei pentru a deschide Săptămâna duhovnicească din această parohie, devenită o tradiţie de mai mulţi ani.

Protos. Iustin Popovici

IMG_2383

IMG_2439

IMG_2440

IMG_2441