Eveniment cultural-artistic la Compartimentul Case Tip Familial Sântana, județul Arad

La Sântana a avut loc luni, 18 aprilie 2016, o activitate cu caracter social-educativ și cultural-artistic destinată tuturor beneficiarilor din cadrul Compartimentul Case Tip Familial. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, i-au fost dăruite Compartimentului 100 de exemplare din Cartea de colorat Săptămâna Patimilor, pentru copiii care locuiesc în aceste case. Lucrarea a fost tipărită cu sprijinul Consiliului Județean Arad și al Centrului Cultural Județean Arad.

Elevii claselor a IX-a A și a X-a A de la Liceul de arte „Sabin Drăgoi”din Arad, au prezentat în cadrul activităţilor din programul „Şcoala altfel” un moment cultural-artistic pentru copiii de la Compartimentul Sântana. Evenimentul artistic s-a desfășurat la Liceul Tehnologic din Sântana.

„Tineri cu talent şi har de la Liceul de Arte „Sabin Drăgoi” au prezentat prin programul lor acele valenţe spirituale şi artistice ce izvorăsc din repertoriul cultural universal și național. Muzica, cale a frumuseții, a adus multă bucurie în inimile copiilor, aducând dorința de a lua din izvorul ei și de a fi mai buni, a subliniat arhim. Teofan Mada, vicar eparhial.

Compartimentul case tip familial Sântana are misiunea de a furniza sau asigura accesul copiilor, pe o perioadă determinată, la găzduire, îngrijire, educaţie, pregătire în vederea reintegrării sau integrării familiale, socio-profesionale, precum și de a oferi servicii specifice pentru o bună dezvoltare psiho-fizică, respectând drepturile fundamentale ale copilului.

sursa: basilica.ro

DSCN2446-1

DSCN2471-1

DSCN2474-1