Prezenţă arhierească la tradiţionalul pelerinaj de Florii din Parohia arădeană Scânteia

Sâmbătă, 23 aprilie 2016, în ajunul Praznicului împărătesc al Floriilor, începând cu ora 16.00, în Parohia Scânteia – Domeniul Lupaş, Protopopiatul Arad, la iniţiativa părintelui paroh Gabriel-Ioan Vladu, s-a desfăşurat tradiţionalul Pelerinaj de Florii, pentru a ne aminti de momentul Intrării Mântuitorului Iisus Hristos în cetatea Ierusalimului. Organizarea acestui pelerinaj în Parohia Scânteia se află la cea de-a doua ediţie şi nădăjduim să dăinuie peste veacuri. Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului a participat la această frumoasă procesiune de aducere şi sfinţire a sălcuţelor  pentru a întări tradiţia străveche în părţile Aradului.

Înaltpreasfinţia Sa a fost întâmpinat la intrarea pe Domeniul Lupaş de către un sobor de preoţi din parohiile învecinate; tineri şi copii îmbrăcaţi în frumoase straie tradiţionale, purtând în mâini ramuri de salcie, icoane, prapori şi făclii, de unde au parcurs împreună drumul până la biserică, unde a săvârşit slujba Vecerniei, în cadrul căreia s-au rostit ectenii speciale pentru tinerii şi pelerinii prezenţi la această procesiune.

În cuvântul de învăţătură rostit cu acest prilej, Chiriarhul a vorbit despre tradiţia procesiunii cu ramuri de salcie în ajun de Florii şi semnificaţia ei, ca urmare a Mântuitorului pe calea Ierusalimului ceresc.

După Vecernie, în faţa bisericii, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a rostit rugăciunea de binecuvântare a sălcuţelor care au fost apoi luate de credincioşi spre asezarea lor acasă alături de icoane.

Protos.dr. Iustin Popovici

IMG_7367

IMG_7475

IMG_7477

IMG_7506