Şcoala altfel în parohia Cintei

Săptămâna ,, Şcoala Altfel’’ a cuprins şi în acest an omagial al educaţiei tineretului şi al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul mai multe activităţi culturale şi duhovniceşti derulate de Parohia Ortodoxă Cintei în colaborare cu şcoala gimnazială din localitate. Astfel prin implicarea celor doi factori şi în special a profesorului învăţământ primar Milaş Cristina s-au desfăşurat câteva activităţi de ordin cultural din care amintim: organizarea unei piese de teatru ,, Bob de grâu’’ de Vladimir Collin, a expoziţiei de încondeiat ouă şi picturi cu tematică prepascală şi pascală. La acestea se adaugă participarea la Concursul de Teatru Popular ,, Tradiţie şi umor’’ Ediţia I din Municipiul Arad unde elevii de clasa a II-a Breda Nicoleta şi Aga Denis au obţinut menţiuni. Evenimentele duhovniceşti au fost marcate de oficierea în ziua de Vineri 22 04 2016 a Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfinţite unde elevii şcolii însoţiţi de educatori şi profesorul de religie Buntean Sebastian au participat la actul liturgic în cadrul căruia mai mulţi preşcolari s-au împărtăşit cu Sfintele Taine. Părintele paroh dr Nicu Breda le-a adresat elevilor un cuvânt de învăţătură dedicat marelui Ierarh Antim Ivireanul arătând că acesta a promovat limba română în Biserică, îndemnând elevii să promoveze spiritualitatea şi cultura în viaţa lor pentru a deveni cetăţeni de bază ai ţării noastre. La final părintele paroh a împărţit tuturor iconiţe.
Tot în contextul ,, Şcoala Altfel’’ şi potrivit tradiţiei locale în ajunul marelui Praznic al Intrării Mântuitorului în Ierusalim după Slujba Vecerniei a urmat Spovedania elevilor şi tradiţionalul pelerinaj prin localitate după salcia ce va fi sfinţită la utrenia Praznicului.
Toate aceste evenimente ,,se înscriu în parteneriatul dintre Parohia Ortodoxă Cintei şi şcoala din localitate având scopul de a dinamiza viaţa tineretului în comunitate, oferindu-i acestuia posibilitatea de a propăşi prin spiritualitate sau trăire şi cultură’’ a subliniat Părintele Paroh Dr Nicu Breda.

A transmis, Mircea Breda

image

image

image

image

image