Proiect umanitar ,,Dăruind vei dobândi,, la Parohia Ortodoxa Sebiş I

În Duminica Floriilor , copiii de la Liceul Teoretic Sebiş( Gradinita PP si clasa a III-a B ) în parteneriat cu Parohia Ortodoxa Sebiş I ,pr.Beni Ioja ,au derulat o impresionantă acţiune umanitară pentru ajutorarea colegului lor David Creţ din clasa a III-a A,bolnav de cancer .
Astfel,dupa incheierea Sfintei Liturghii,copiii au prezentat o expozitie de obiecte decorative cu tematică pascală, confectionate chiar de ei. În schimbul unei mici donaţii ,fiecare participant a primit cate un obiect ,,de arta ,,dintre cele expuse. Momentul de aleasă dăruire si implicare a celor mici a fost răsplatit cu generozitate de catre credinciosi ,adunandu-se suma de 3400 lei,bani care vor fi donaţi copilaşului bolnav.
Aceasta acţiune face parte din proiectul Daruind vei dobandi,aflat la a IV-a ediţie.În anii precedenţi ,copiii au colectat fonduri pentru ajutorarea cu alimente a 25 de familii defavorizate din localitate.Proiectul are si componenta educativa, pornind de la necesitatea sensibilizării copiilor , a trezirii atitudinii pozitive faţă de semenii lor aflaţi în dificultate.
Inca de la aceasta varsta frageda copiii trbuie scosi din cadrul rigid al clasei si pusi in diverse situatii de viata implicandu-i activ in viata comunitatii din care fac parte. In acest fel copiii se vor simti utili dezvoltadu-li-se incredera si stima de sine.Vor invata cat de importanta este munca in echipa si sprijinul celor din jur.
Iată ce fapte grandioase pot realiza copiii alaturi de parintii lor ,de cadrele didactice, prin dezvoltarea unui parteneriat complex şi de durată Şcoală-Biserică-Familie
Înv.Irina Turnea

image

image