Cerc misionar în parohia Honțișor, filia Brazii

În data de 22.04.2016, preoţii din cadrul Cercului Pastoral-misionar Nr.3 Gurahonţ, coordonat, din încredinţarea Înalt Preasfinţitului Arhiepiscop Timotei, de către preotul Moţ Crăciun-Dorel, s-au întrunit în filia Brazii, parohia Honțișor, în biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din protopopiatul Sebiş.
În cadrul acestei întrunirii s-a săvârşit Sfânta Taină a Maslului la care au luat parte credincioșii parohiei şi a parohiilor învecinate.
Având în vedere că Sfântul Sinod a proclamat anul acesta, ca „Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox” și „Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti în Patriarhia Română”, preotul Rocsa Sebastian de la parohia Pescari a susținut următoarele teme: 1.Problema crizei contemporane de identitate și orientare în rândul tinerilor.Soluții.2.Creșterea copiiilor în iubire de Dumnezeu.
În susținerea temei părintele Sebastian spunea: noi preoții avem o misiune foarte importantă și foarte dificilă, aceea de a apropia tinerii de biserică, prin aceasta tinerii și-ar putea descoperi identitatea și orientarea.De asemenea de a-i îndrepta pe tineri spre acele modele și spre acea literatură prin care ei să se zidească sufletește, căutând în acest sens sprijinul părinților, învățătorilor și profesorilor.
Au urmat discuţii pe marginea temelor prezentate.La cercul pastoral au luat parte şi cântăreţii bisericeşti din parohiile învecinate.
În finalul întâlnirii, preotul paroh Boca Mihai a mulţumit tuturor pentru participare.Seara s-a încheiat cu o agapă fraţească.​

Moț Aurelian Iulian

image

image

image