CERC PASTORAL-MISIONAR ÎN PAROHIA CHIER, PROTOPOPIATUL INEU

 Duminică, 22.05.2016, a avut loc la Biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului, din parohia Chier, Protopopiatul Ineu, un eveniment duhovnicesc special cu ocazia întrunirii preoților din cercul pastoral-misionar Târnova, condus, din încredințarea Înalt Prea Sfințitului Arhiepiscop Timotei, de către P. C. Părinte Teodor Păiușan, de la parohia Târnova.

Întrunirea cercului pastoral-misionar a început la orele 16:00 prin săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, unde a slujit un sobor format din 11 preoți, în frunte cu P. O. Părinte Protopop Adrian Zaha. La finalul slujbei părintele protopop Adrian Zaha a rostit un cuvânt de învățătură credincioșilor în legătură cu vindecarea slăbănogului de la scăldătoarea Vitezda, Evanghelie citită la Sfânta Liturghie, despre mărturisirea lui Hristos fără rușine și fără teamă, mărturisirea și bucuria Sfintei Învieri într-o societate care astăzi este aproape mereu potrivnică Bisericii. Apoi părintele paroh Voicu Ivănuț a mulțumit tuturor preoților și credincioșilor prezenți la Sfântul Maslu.

După sâvârșirea Tainei, preoții s-au adunat la casa parohială unde părintele Iulian Valerian Ivănuț, de la parohia Iercoșeni, a susținut, în conformitate cu tematica anului omagial, referatul cu tema: „Problema crizei contemporane de identitate și orientare în rândul tinerilor. Soluții. Creșterea copiilor în iubire de Dumnezeu”. În cadrul referatului părintele a încercat să scoată în evidență situația alarmantă în care se află tinerii astăzi, greutățile cu care se confruntă referitor la identitatea de neam și religie, iar ca soluții, părintele referent a subliniat faptul că revenirea la valorile tradiționale se poate face prin apropierea tinerilor de biserică, prin acordarea tinerilor unor roluri principale în viața comunității parohiale. De asemenea s-a scos în evidență și importanța virtuții iubirii în creșterea copiilor, iubirea părinților față de copii, și dacă există o iubire adevărată față de copii, atunci vor fi crescuți în iubire de Dumnezeu.

Preoții au purtat, apoi, o serie de discuții asupra temei expuse.

Seara s-a încheiat cu o agapă frățească, părintele paroh Voicu Ivănuț exprimându-și încă o dată bucuria găzduirii în comunitatea sa a cercului pastoral-misionar din zonă.

Pr. Gabriel Streulea, Parohia Șilindia

WP_20160522_012