Sfânta Liturghie arhierească şi sfinţire de capelă mortuară în Parohia Sânnicolau Mic

În Duminica a 4-a după Paşti, credincioşii parohiei arădene Sânnicolau Mic, Protopopiatul Arad, au participat la un dublu eveniment ce a avut loc în parohia lor. La orele dimineţii, credincioşii parohiei, în frunte cu preotul paroh Gheorghe Gligor, s-au adunat în faţa bisericii pentru a-l întâmpina pe Întâistătătorul Eparhiei Aradului, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei. După aceasta, Chiriarhul arădean a oficiat Sfânta Liturghie arhierească în biserica parohială cu hramul ,,Sfântul Mare Mc. Gheorghe”, înconjurat de soborul slujitor şi în prezenţa oficialităţilor locale şi a mulţimii de credincioşi.

Cuvântul de învăţătură al Ierarhului a fost pus sub titlul ,,Dumnezeu este aproape fiecărui credincios” (pe baza citirilor scripturistice ale duminicii: Fapte 9; Ioan 5, care relatează două vindecări şi o înviere), reprezentativă,  în acest sens, fiind vindecarea de către Mântuitorul a slăbănogului de la Vitezda, din care reiese învăţătura pe care o evidenţiază imnografia zilei, anume că, Dumnezeu S-a întrupat pentru a-l mântui pe om, morala fiind că şi acesta la rândul său trebuie să fie apropiat semenului prin faptele îndurării trupeşti şi sufleteşti, ajutând ca acesta să înainteze pe calea binelui spre a evita răul, pricinuitorul neajunsurilor de tot felul, cum este şi boala. Vindecarea şi învierea de către Sfinţii Apostoli în numele Mântuitorului, Biserica o aşează în acest răstimp spre luare aminte, arătând că orice vindecare pe plan trupesc sau sufletesc, oglindeşte marea putere a vieţii prin darul lui Dumnezeu.

Sfinţirea capelei mortuare a parohiei constituie şi un moment de reflecţie asupra celor arătate, a mai subliniat Înaltpreasfinţia sa.

După săvârşirea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diacon a oficiat slujba de sfinţire a capelei mortuare, construită de enoriaşi şi cu sprijin de la Secretariatul de Stat pentru Culte şi de la Primăria Municipiului Arad, prin grija preotului paroh Gheorghe Gligor.

Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei arădene  a mulțumit tuturor celor care au contribuit la constuirea acestei capele, recomandând pe mai departe necesitatea construirii de capele mortuare, în toate parohiile.

Protos. Dr. Iustin Popovici

DSC_1386

DSC_1465

DSC_1515

 

image

13282252_1087515557962108_101441558_n

13292776_1087592544621076_1416534618_n