Corul Seminarului Teologic Ortodox din Arad, prezent la Festivalul „Timotei Popovici” de la Caransebeş

 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop dr. Timotei, corul Seminarului Teologic Ortodox din Arad, a participat la cea de-a XXXIV-a ediţie a Festivalului de muzică corală „Timotei Popovici”, în urma invitaţiei făcute de organizatori, sub patronajul Episcopiei Caransebeşului.

Festivalul a fost iniţiat acum 34 de ani, de către profesorul, dirijorul şi compozitorul Dumitru Jompan, care s-a desfăşurat de la început şi până în 1995, la Marga, an în care a fost transferat în cetatea reşedinţă episcopală.

Corul nostru, dirijat de domnul prof. Adrian-Ştefan Bugyi, a răspuns cu bucurie invitaţiei făcute, şi a urcat pe scenă interpretând un repertoriu pascal, din care nu a lipsit Imnul Învierii „Hristos a Înviat”. Înnoeşte-te, noule Ierusalime, Luminânda Paştilor, Rugăciune, sunt piesele corale, care au întregit repertoriul propus publicului meloman din cetatea Caransebeşului.

Formaţia noastră a fost însoţită pe meleagurile Banatului montan, de către Pr. Prof. Pompiliu Gavra, directorul Seminarului arădean şi Arhid. Asist. Univ. drd. Tiberiu Ardelean, fost dirijor al acestei corale.

În aplauzele auditoriului, Preasfinţitul Episcop dr. Lucian al Caransebeşului, a premiat corala Seminarului nostru, dimpreună cu dirijorul ei, mulţumind şi felicitându-i în acelaşi timp pentru munca depusă pe tărâmul muzicii corale.

Arhid. Asist. Univ. Drd. Tiberiu Ardelean

IMG_20160513_201811