„Libertate și responsabilitate în viața tinerilor”, la Arad

În Sala festivă a Liceului de artă Sabin Drăgoi din Arad s-a desfășurat marți, 24 mai 2016, o manifestare dedicată Anului omagial al educației tineretului ortodox în Patriarhia Română, după cum ne-a precizat Arhim. Teofan Mada, vicar administrativ eparhial.

Tema întâlnirii a fost Libertate și responsabilitate în viața tinerilor. Invitatul special al manifestării a fost Meletie Zacharopoulos Charalampos (Grecia) care are o bogată experiență de îndrumare a tinerilor în Europa.

În cadrul dialogului cu elevii și elevele Liceului arădean Părintele Meletie a vorbit despre libertate şi demnitate. De asemenea, a subliniat faptul că „viața noastră este făcută din timp și timpul este dar al lui Dumnezeu, de aceea trebuie folosit pentru fapte bune și folositoare.

„Printre multele lucruri care trebuie făcute în viața zilnică, una dintre priorități ar trebui să fie aceea de a ne aminti de Hristos, Domnul nostru, care ne iubește, care ne însoțește personal în devenirea noastră. Tocmai pentru că Dumnezeu ne-a creat după chipul Său, am primit de la El și acel mare dar care este libertatea. Însă dacă nu este exercitată bine, responsabil, libertatea ne poate conduce departe de Dumnezeu, poate să ne facă să pierdem demnitatea cu care El ne-a îmbrăcat.

Când nu este plăsmuită de duhul Evangheliei, libertatea se poate transforma în sclavie: sclavia păcatului. Dragi elevi și eleve, nu folosiți rău libertatea voastră! Nu irosiți marea demnitate de fii ai lui Dumnezeu care v-a fost dăruită! Dacă îl veți urma pe Iisus și Evanghelia Sa, libertatea voastră va înflori și va aduce roade bune și îmbelșugate! Veți găsi bucuria autentică, pentru că Hristos ne vrea persoane pe deplin fericite și împlinite. Numai aderând la adevărul lui Dumnezeu putem să facem binele și să fim lumină a lumii și sare a pământului!”.

sursa: basilica.ro

DSCN2889-1

DSCN2903-1