Ziua Rezervistului Militar, la Arad

Patriotismul nu trece în rezervă şi nu cunoaşte retragerea
Sala Oglinzilor de la Cercul Militar Arad a fost cadrul în care s-a sărbătorit marţi, 31 mai a.c. „Ziua Rezervistului Militar“. Manifestarea a fost organizată de Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Alexandru Ioan Cuza“ Filiala Arad „Ziridava“, în prezenţa primarului Municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a ÎPS Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, a preşedintelui Filialei Arad „Ziridava“ a A.N.C.M.R.R. General-Maior (r) Vasile Ionel Heredea precum şi a unor cadre din MAN, revoluţionari şi reprezentanţi ai presei.

General-Maior (r) Vasile Ionel Heredea, care a prezidat manifestarea, a rostit cuvinte de aleasă preţuire pentru cadrele militare în retragere şi în rezervă scoţând în evidenţă sacrificiul pe care acestea l-au făcut de-a lungul anilor pentru apărarea integrităţii teritoriale şi naţionale a patriei, pentru asigurarea unui climat de pace şi linişte naţională.

Şi dacă ţara le-ar mai cere-o, cu siguranţă că vor fi iarăşi la datorie pentru că patriotismul nu trece în rezervă şi nu cunoaşte retragerea.

Au mai luat cuvântul primarul Gheorghe Falcă şi ÎPS Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului

În acest cadru festiv-sărbătoresc au fost avansaţi în grad următorii:

La gradul de colonel – col. HOLOM IOAN VASILE (r) Rd.Loc.
La gradul de locotenent-colonel – Maior POPA DUMITRU GHEORGHE (r)Rachete; Maior TĂTAR PAVEL PAVEL (r) Tc. Au; Maior DĂNCIULESCU CONSTANTIN GHEORGHE (r) Au.
Se avansează la gradul următor – Maj. SEBEŞAN ŞTEFAN VASILE EUGEN (r) Art. Aa.
Avansările au fost semnate de Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc şi de către preşedintele Filialei Arad „Ziridava“ a A.N.C.M.R.R., General-Maior (r) Vasile Ionel Heredea. Au urmat momente de relaxare, sub acordurile unei orchestre de divertisment.
Petre Don

Sursa: glsa.ro

image