Binecuvântare arhierească de Ziua Internațională a Copiilor

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Arhiepiscop al Aradului, în Parohia Ortodoxă „Sf. M. Mc. Gheorghe” Aradul Nou, a avut loc cea de-a doua ediție a programului special prilejuit de Ziua internațională a copiilor, miercuri 1 iunie 2016.
Cu această ocazie, programul dedicat acestei zile, a fost unul deosebit, fiind la a II-a ediție. „Activitatea a început în curtea biserici, prin cântarea imnului pascal „Hristos a înviat” și rostirea rugăciunilor începătoare de către toți copii. Tot aici au fost organizate mai multe activități: jocuri în aer liber, desene pe astfalt, jocuri cu baloane, întreceri sportive, ateliere de creație, desenare de icoane, poezie, exerciții de logică, atenție și de matematică, cântece pentru copii, toate aducând voie bună și multă bucurie pe chipul copiilor. Dragostea copiilor te întărește și întinerește” – a menționat părintele Gabriel Cosmin Mariș – consilier social al Arhiepiscopiei Aradului, slujitor al acestei parohii și organizatorul evenimentului.
La ora Vecerniei, copiii au avut bucuria de a-l primi în mijlocul lor pe Întâistătătorul eparhiei, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, care i-a binecuvântat pe toți, a vorbit cu ei cu multă dragoste părintească iar mai apoi a participat la slujbă. Slujba a fost oficiată de pr. paroh Teodor Faur și pr. pensionar Simion Fărcuțiu iar parte din răspunsurile și rugăciunile stranei au fost date de corul de copii „Sfințișorii” al parohiei.
După slujbă, Chiarhul a mulțumit organizatorilor „pentru că ați creat prilejul acesta și v-ați gândit că de ziua copiilor să facem și această întâlnire a noastră, să vă bucurați și voi stând împrejurul Sfintei Biserici, să simțiți că Biserica este aproape de noi dar să și intrăm în ea să ne rugăm. Aici am făcut și noi acum această rugăciune deosebit de frumoasă pentru copii, compusă personal de însuși Preafericitul Părinte Daniel Patriarhul României.”
Apoi ierarhul, un iubitor al tuturor copiilor și un îndrăgit al acestora, a intrat în dialog cu copiii, le-a vorbit de rugăciune, de cântarea din biserică, de icoanele din biserică, de valoarea educației creștine în contextul declarării anului 2016, de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox. La sfârșit, ierarhul le-a urat tuturor copiilor multă sănătate, înțelepciune și mulți și fericiți ani. Apoi, a oferit fiecărui copil participant câte o diplomă de copil minunat „pentru că știm că ești un copil frumos, cuminte, credincios, harnic, ascultător și curajos” – după cum era menționat pe hrisov. Alături de diplomă, copiii au primit și o medalie, o iconiță, rechizite și mai multe daruri specifice copilăriei.
Având în vedere că peste câteva zile Înaltpreasfinția Sa își va serba aniversarea, copii, preoții și credincioșii prezenți i-au cântat mulți ani trăiască și i-au oferit un buchet de flori.
Copiii s-au bucurat la final de multe suprize și de agapa frățească, pregătite cu multă dragoste pentru ei, de către mămici și alte enoriașe ale parohiei. Întreaga activitatea s-a desfășurat cu sprijinul unor buni enoriași ai parohiei.
Scopul activităților cu copiii organizate permanent în această parohie fiind implicarea lor în viața Bisericii, dobândirea de cunoștințe religioase și de valori morale creștin-ortodoxe dar și dezvoltarea comunității parohiale în spiritul acestor valori, prin responsabilizarea socială față de semeni.

Sectorul Social al Arhiepiscopiei Aradului

image