Cerc misionar în parohia Pescari

Preoţii din cadrul Cercului Pastoral-misionar Nr.3 Gurahonţ, coordonat de către preotul Moţ Crăciun-Dorel, s-au întrunit, în după-amiaza zilei de 26 iunie, la Biserica ortodoxă cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din parohia Pescari, protopopiatul Sebiş.
În cadrul acestei întâlniri s-a săvârşit Sfânta Taină a Maslului, la care au participat credincioşi din parohia Pescari şi parohiile învecinate.
Având în vedere că Sfântul Sinod a proclamat anul acesta, ca „Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox” și „Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti în Patriarhia Română”, preotul Pasc Darius de la parohia Bonțești, a susţinut temele: 1.Rolul Bisericii Familiei și Școlii în orientarea tinerilor.2.Lupta împotriva provocărilor la care sunt supuși tinerii într-o societate globalizată alcool, droguri, libertinaj, violență.
În susținerea temei, părintele afirma: familia, biserica și școala ca factori educaționali decisivi, au responsabilitatea de a spor cooperarea în vederea educării și formării copiilor și a tinerilor pentru o viață armonioasă în familie și în societate, dar și pentru a deveni cetățeni ai patriei cerești, deoarece scopul ultim al vieții omului pe pământ este pregătirea sa pentru viața și fericirea eternă.
Dacă bazele educației se pun în familie, școala are rolul de a continua actul educativ, atât prin oferirea unui bagaj informational, cât mai ales prin formarea personalității depline a elevului. În acest sens biserica, prin rolul ei educational și călăuzitor, dorește să vină în întâmpinarea nevoilor societății, constituindu-se într-un reper spiritual și un sprijin moral, atât în vremuri bune cât și în situații de criză.
Temele prezentate au fost dezbătute de către preoții participanți.
În finalul întâlnirii, preotul paroh Rocsa Sebastian a mulţumit tuturor pentru participare.Ziua s-a încheiat cu o agapă fraţească.​
Moț Aurelian Iulian

image

image