Evenimente culturale în Parohia Chişineu Criş

În contextul Anului omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox, dar și  prin prisma praznicului Înălțării Domnului, hramul bisericii din parohia Chișineu-Criș I, au avut loc o serie de evenimente.

În ajunul Praznicului, s-a oficiat Vecernia cu Litie, la care au participat numeroși credincioși, iar în ziua Praznicului, Sfânta Liturghie. Cu acest prilej, s-au înălțat rugăciuni pentru toți eroii neamului, un parastas, o slujbă de pomenire și depuneri de coroane.

Bucuria sărbătorii Înățării Domnului la cer a fost, în acest an, și bucuria copiilor din orașul nostru care, prin rezultatele de excepție obținute la olimpiade și concursuri școlare, ne-au înălțat,tuturor,sufletele cu bucurie și recunoștință. Astfel, optsprezece copii, cu locuri fruntașe au fost premiați, duminică 12 iunie după Sfânta Liturghie de către preotul paroh Dumitru Daniel Mirel și profesorul de religie Pavel Florin Adrian, următorii elevi: Jida Eliza, premiul III, Olimpiada de Religie, faza județeană; Bocu Daiana, Borza Diana, Manda Paula, Pribek Vanesa, Buruiană Flavia, Pagubă Georgiana, premiul II  la concursul național „Biserica și școala din sufletul meu”; Gui Teodora, premiul I la Concursul–Simpozion „Educația artă și formare”, secțiunea creație literară; tot premiul I ,la același concurs, Vlaș Ioana, secțiunea creație plastică; premiul II , aceeași secțiune, Pagubă Florica.

Copiii au fost recompensați cu diplome, icoane și cărți de rugăciune, pentru dragostea șperseverența față de Biserică și școală.

Bucuria zilei s-a încheiat prin Taina Sfântului Maslu, la care au fost prezenți mulți credincioși.

Prof. Pavel Florin Adrian

Liceul Teoretic „Mihai Veliciu”, Chișineu-Criș

13434854_611965752292483_8032977884981983769_n