Înaltpreasfinţitul Părinte dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, şi-a aniversat ziua de naştere

Joi, 2 iunie 2016, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului şi-a aniversat anticipat ziua de naştere. La orele dimineţii, Înaltpreasfinţia Sa a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească în Catedrala Veche a Aradului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Teodor-Gheorghe Sbîrcea a fost hirotonit preot pe seama Parohiei Mădrigeşti, Protopopiatul Sebiş. La finalul Sfintei Liturghii, noii preoţi hirotoniţi în această perioadă: Andrei Slăv, Nicolae Vidican şi Teodor Sbîrcea au fost hirotosiţi duhovnici de către Chiriarhul Aradului.

După Sfânta Liturghie, toţi slujitorii Catedralei Vechi au săvârşit Slujba de Te Deum de mulţumire pentru Arhiepiscopul Aradului, înălţând rugăciuni de mulţumire către Atotmilostivul Dumnezeu pentru Ierarhul lor. Părintele Traian Micoroi, parohul Parohiei Arad-Centru (Catedrala Veche), a rostit un emoţionant cuvânt de preţuire pentru Inaltpreasfinţitul Părinte Timotei, în pragul aniversării a 80 de ani de viaţă, oferindu-i din partea tuturor ostenitorilor sfântului locaş un frumos coş cu flori.

Începând cu orele amiezii, în sala de festivităţi a reşedinţei arhiepiscopale, ostenitorii Centrului eparhial şi preoţimea arădeană, oficialităţile locale şi credincioşii care au dorit să-şi exprime sentimentele lor de preţuire şi de fiască dragoste pentru părintele sufletesc, de a-i ura Ani Mulţi, cu sănătate deplină şi frumoase realizări în slujirea Bisericii lui Hristos pe mai departe, au avut acest binecuvântat prilej. Astfel, la acest eveniment au fost prezenţi reprezentanţii Prefecturii, Consiliului Judeţean, Primăriei Mun. Arad, Poliţiei Judeţene, Jandarmeriei, Armatei, a celor două universităţi şi ai şcolilor teologice arădene, pentru a-l felicita pe Arhipăstorul Aradului.

Cuvinte de felicitare şi de viaţă îndelungată au fost rostite de către Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, prezent la acest eveniment, preotul Iacob Bupte, care a vorbit în numele clerului şi credincioşilor eparhiei, dl. Ing. Gheorghe Falcă, Primarul Aradului, dl. Adrian Ţolea, Preşedintele CJ Arad ş.a.

Chiriarhul arădenilor, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei, cu adâncă smerenie şi modestie, a mulţumit Părintelui ceresc pentru anii dăruiţi, cu tot ceea ce a realizat spre binele Bisericii străbune şi celor prezenţi pentru sentimentele şi bunele urări exprimate.

Protos.dr. Iustin Popovici

DSC_0007

DSC_0042