Cerc pastoral-misionar în Parohia Fiscut

În duminica a VI-a după Rusalii, în Parohia Fiscut din Protopopiatul Arad au continuat întâlnirile preoţeşti cu caracter pastoral-misionar, dedicate Anului omagial al educaței religioase și Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul și al tipografilor bisericesti. Întrunirea a debutat cu oficierea Sfintei Taine a Maslului, săvârşită în Biserica parohială cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe“ de către un sobor de preoţi şi arhid. Tiberiu Ardelean, avându-l în frunte pe părintele Horia Ștefan, coordonator al Cercului nr. 5 Vinga.
După săvârşirea Sfintei Taine a Maslului, preotul Valentin Goronea, de la parohia Hunedoara-Timișană, a susţinut referatul cu tema: Familia-primul pilon în educația religioasă a copiilor. În referatul prezentat părintele a arătat că ,,primii dascăli spirituali sunt părinții și bunicii, de la care copilul învață primele rugăciuni și alături de ei participă la slujbele bisericești. Educația religioasă nu se bazează pe manualele și pe lecțiile de la școală, ci pe învățătura Sfintei Scripturi, această carte a vieții ce cuprinde principii dumnezeiești, fiind cea mai înaltă știință a creșterii oamenilor care îi face mai buni, mai înțelepți, mai drepți, sinceri, oameni de caracter, virtuoși întru totul, urmând sfatul Sf. Apostol Pavel:,,Și voi, părinților, nu întărâtați la mânie pe copiii voștri, ci creșteți-i întru învățătura și certarea Domnului” Efeseni 6,4).”
În încheierea cercului pastoral-misionar, preotul paroh Braiț Dan-Marius a adus mulţumiri părintelui coordonator, colegilor preoţi, dar şi credincioşilor prezenţi în număr impresionant în Sfânta Biserică.

​​​​Pr. Dan-Marius Braiţ