Vecernie şi sfinţire de obiecte la Catedrala arhiepiscopală

La ceas de seară, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a săvârşit slujba Vecerniei în Catedrala arhiepiscopală. La finalul slujbei, Chiriarhul, împreună cu preoţii catedrali şi în prezenţa a numeroşi credincioşi, a săvârşit o slujbă de sfinţire a sfintei cruci ce va fi aşezată în sfântul altar al catedralei şi a unei icoane cu Învierea Domnului pentru paraclisul catedralei.

Cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa a rostit un cuvânt de învăţătură despre puterea crucii şi a icoanei, în legătură cu sfinţirea crucii de la altar şi a icoanei Învierii, în atmosfera tainică a sărbătorilor ultimei luni a anului bisericesc, în care îndrumă la sporirea râvnei credincioşilor spre cele sfinte, prilejuită şi de zilele de postire ce urmează.

Crucea este din lemn de paltin sculptat de către sculptorul arh. Sorin Martin, poleită cu foiţă de aur 24K prin tehnica ,,Bolus”, pictura realizată de prof.dr. în arte plastice Cezar Cătălin Băluţ, pictorul catedralei, donată de o familie de credincioşi.

Icoana Învierii pentru Paraclisul catedralei ,,Sfântul Nicolae”,realizată de către pictorul bisericesc Matei.

Protos. Iustin Popovici

20160731_184523