CERC PASTORAL-MISIONAR ÎN PAROHIA NADĂȘ

Duminică, 03.07.2016, a avut loc în Biserica cu hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel, din parohia Nadăș, Protopopiatul Ineu, întrunirea preoților din cercul pastoral- misionar Târnova, condus, din încredințarea Înalt Prea Sfințitului Arhiepiscop Timotei, de către P. C. Părinte Teodor Păiușan de la parohia Târnova.

Evenimentul a început la orele 17:00 prin săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, unde au slujit o parte din preoții din cadrul acestui cerc misionar. Având în vedere că duminica aceasta, prin hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, s-a numit Duminica Sfinților Români, la finalul slujbei, părintele Costel Bun, de la parohia Tauț, a ținut un cuvânt de învățătură pătrunzător încercând să reamintească credincioșilor identitatea de neam și de Biserică. Credincioșii prezenți au admirat foarte mult atitudinea preotului orator care a încercat să transmită din bucuria dar și din responsabilitatea de a păstra dreapta credință în neamul nostru românesc.

De asemenea părintele Costel Bun a susținut, în continuarea predicii, referatul cu tema: „Cultivarea iubirii, prieteniei și respectului față de aproapele, fapta bună și ajutorarea tinerilor. Personalitatea, educația culturală și activitatea Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul în slujba limbii române”. În prezentarea referatului s-a scos în evidență misiunea Bisericii și a întregii comunități eclesiale de a face rugăciuni unii pentru alții, milostenii și o bună educație tinerilor. De asemenea a fost prezentată activitatea Sfântului Antim Ivireanul, care deși nu era de origine română, și-a primit chemarea de la Dumnezeu ca să ajute la dezvoltarea cultului liturgic românesc prin introducerea limbii române.

Seara s-a încheiat cu o agapă frățească, unde preoții au purtat o serie de discuții asupra temei expuse. În finalul evenimentului părintele paroh Gheorghe Giurgiu a adus mulțumiri tuturor preoților prezenți.

Pr. Gabriel Streulea, Parohia Șilindia

20160703_192605