Întrunirea Cercului pastoral misionar Chişineu-Criş la Şimand

În Duminica a treia după Rusalii, în parohia Şimand, protopopiatul Arad, a avut loc întrunirea Cercului pastoral-misionar Chişineu-Criş, sub coordonarea păerintelui Dumitru Daniel-Mirel de la parohia Chişineu-Criş I. Întrunirea a debutat cu săvârşirea Tainei Sfântului Maslu la care au luat parte numeroşi credincioşi din parohie, precum şi din parohiile învecinate. La sfârşitul Sfintei Taine, părintele Boţoc Viorel de la parohia Socodor a ţinut un frumos şi emoţionant cuvânt de învăţătură în care a făcut o paralelă între evanghelia duminicii şi evanghelia a doua a Sfintei Taine, între „luminătorul trupului”, care este ochiul, şi dorinţa  lui Zaheu vameşul de a-l vedea pe Iisus, accentuând faptul că cei care îşi curăţesc ochii sufleteşti de întunericul patimilor şi al păcatelor, îl descoperă pe Mântuitorul Hristos, şi călăuziţi de lumina Acestuia, păşesc pe calea spre Împărăţia lui Dumnezeu.

La final, părintele Gosta Gabriel a mulţumit preoţilor pentru participare şi credincioşilor pentru implicarea de care totdeauna au dat dovadă, mai ales că a devenit un obicei ca întrunirea Cercului pastoral să se facă la Şimand la o dată apropiată de sărbătoarea hramului bisericii parohiale, „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul”. Cei prezenţi au fost răsplătiţi cu un buchet de pricesne interpretate de corul de copii ai bisericii condus de doamna profesoară de religie Gosta Carmen şi de părintele Gosta Gabriel, cor care a dat şi răspunsurile în timpul Sfintei Taine. La final şi copii au fost răsplătiţi din partea bisericii cu dulciuri şi pizza.

A urmat susţinerea referatelor cu teme legate de anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox şi a anului comemorativ al Sfântului Antim Ivireanul şi al marilor tipografilor bisericeşti din Patriarhia Română, referate pregătite de părintele Hurdea Mircea de la parohia Şimand. Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească.

IMG_20160710_180307

IMG_20160710_180811

IMG_20160710_202815