Seara cu poveşti de la Catedrala Veche

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop TIMOTEI, vineri 1 iulie 2016, la Parohia Ortodoxă Română Arad-Centru s-a desfășurat, pentru copiii parohiei, programul intitulat: „Seara cu poveşti de la Catedrala Veche”.

Invitat special a fost actriţa Georgiana Elena Popan, care, în faţa preoţilor slujitori ai parohiei şi a nu mai puţin de 60 de copii,  însoţiţi de părinţi şi bunici, a deschis traista cu poveşti şi istorioare duhovniceşti, aducând în faţa minţii şi a sufletului ascultătorilor, mesaje de dragoste, înţelepciune şi trăire creştinească.

După o introducere în atmosfera de poveste, prima istorisire i-a învăţat pe copii să depăşească frica de întuneric şi orice frică ar întâmpina în viaţă. Apoi a venit povestea Mariei, o fetiţă de la care copii au învăţat smerenia, bunătatea şi dragostea. În continuare o istorioară a unei minuni a Sfântului Ierarh Nicolae a adus în inimile tuturor dragostea faţă de sfinţii lui Dumnezeu şi dorinţa de a ajuta. Povestea care a urmat, a unei prinţese îngâmfate şi iubitoare de sine, a deschis uşa minţii spre înţelegerea adevăratei frumuseţi a omului, care rezultă din faptele cele bune.

Toată lumea, şi cei mici şi cei mari, a fost implicată dinamic în desfăşurarea poveştilor şi s-a lăsat purtată de farmecul acestora. La încheierea povestirilor toţi copii s-au îmbrăţişat, ca semn al înţelegerii dragostei faţă de aproapele, ca o concluzie generală a poveştilor.

La finalul serii părintele paroh Traian Micoroi a mulţumit tuturor pentru participare şi a oferit din partea parohiei o carte cu poveşti şi istorioare creştine, alături de pachete cu dulciuri.

Un cuvânt de mulţumire a fost adresat, în special, copiilor care vin duminică de duminică la Catedrala Veche şi participă la activităţile grupei duminicale şi apoi la Sfânta Liturghie, precum şi copiilor de la grupul coral, împreună cu doamnele educatoare şi toţi cei care sunt implicaţi în educarea şi îndrumarea religioasă a copiilor parohiei. De asemenea, părintele paroh i-a îndemna pe toţi copii prezenţi să vină, împreună cu părinţii, la biserică în fiecare  duminică şi sărbătoare.

Sorin Săplăcan

IMG_20160701_082956

IMG_20160701_083545

IMG_20160701_091542

IMG_20160701_091938