Slujbă de pomenire pentru persoanele donator de organe în Arhiepiscopia Aradului

Astăzi, 22 iulie, la biserica cu hramul „Cuvioasa Parascheva” de la Spitalul Clinic de Urgență Județean din Arad a avut loc o slujbă de pomenire pentru persoanele donator de organe, care prin gestul lor au salvat alte vieți. Evenimentul a fost organizat de către Asociația Transplantaților din România (ATR), la care au luat parte persoane donatoare, dar și beneficiarii ai transplantului. Evenimentul de astăzi marchează aniversarea a 20 de ani de la înființarea acestei asociații.
Slujba de pomenire a fost oficiată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Arhiepiscop al Aradului, de către pr. consilier social Gabriel Cosmin Mariș și pr. Vasile Cucu de la biserica spitalului.
ATR este o organizatie de pacienti care functioneaza cu personalitate juridica din 16 iulie 1996. Scopul asociației este de a reprezenta interesele morale si materiale ale persoanelor cu transplant si a celor aflate pe listele de asteptare, a persoanelor suferinde a caror unica sansa de supravietuire o reprezinta efectuarea unui transplant; realizarea unei solidaritati mutuale intre toate aceste persoane si promovarea prin toate mijloacele aflate la dispozitia asociatiei a activitatii de transplant in centrele de profil din tara.

Sectorul Social Filantropic și Misionar
al Arhiepiscopiei Aradului

image

image