Campania Antidrog Provita la Şimand

Din seria campaniei de informare Antidrog Provita desfaşurata cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei Seviciu Arhiepiscop al Aradului, în Eparhia noastră, la invitaţia preotului Mircea Hurdea slujitor la Parohia Ortodoxa Simand si a membrilor Gupului Anastasis a parohiei, am avut şi noi bucuria ca joi, 25 august orele 18, a.c., de a o avea în mijlocul nostru pe Anamaria Jitea de la Asociaţia Ikon, pentru a implementa tema Pro Vita prin Proiectul educaţional Dragoste si Cuvânt.
Au fost prezenţi un numar de 30 de tineri, unii chiar însoţiţi de părinţi, care s-au declarat încântaţi de dialogul cu invitata noastră. ,,Problematica dezbătută a fost cea legată în general de morala vieţii de tânar într-o societate în care valorile tradiţionale sunt neglijate sau chiar duşmănite. Iniţiativa acestui gen de activitaţi a venit chiar din partea tinerilor care au ajuns să simtă chiar ei nevoia unei abordari directe a acestor probleme”, a declarat părintele Mircea Hurdea coodonator al Grupului Anastasis din parohie.
​Grupul Anastasis este format în majoritate din tineri ai parohiei Şimand, constituit la iniţiativa părintelui Hurdea în anul 2014, colaborând la nivelul parohiei în activităţi cu caracter social, cultural şi gestionandu-şi împreună timpul liber, fiind prezenţi la sfânta biserica şi activând chiar într-un grup coral cu acelaşi nume.
​Temele care se vor dezbate în concret la aceste întâlniri, mai sus amintite, vor fi: sexualitatea prematură si premaritală, avortul, homosexualitatea, iubirea de ţară, dragostea faţă de părinţi, respectul şi onoarea etc.
De un real sprijin a fost acordul domnului primar Dema Florin care alături de Consiliul Local a
aprobat ca aceste întâlniri să se desfăşoare la sala mică a Căminului Cultural din comună . Domnul
primar ca de fiecare dată susţine iniţiativa tinerilor. De asemenea ne-a sprijinit si doamna Nagy Florica, bibliotecara comunei noastre.
Ne bucurăm deci de inţierea acestui proiect şi în parohia Şimand, unde este binevenit şi ne
punem nădejdea în Bunul Dumnezeu pentru succesul său.

Sectorul Social Filantropic și Misionar
al Arhiepiscopiei Aradului

image

image