Cerc pastoral-misionar în parohia Vărșand

Parohia Vărșand din protopopiatul Arad a găzduit duminică 21.08.2016 întrunirea preoților din cercul pastoral-misionar Chișineu-Criș condus de Pr. Daniel-Mirel Dumitru.
Întrunirea a debutat la ora 1800 prin oficierea Tainei Sfântului Maslu, săvârsită de 13 preoți.
Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele Vidican Nicolae, din parohia Mișca, pe tema Evangheliei din Duminica a IX-a dupa Rusalii, arătând cât de importantă este încrederea în purtarea de grijă a lui Dumnezeu, Care nu ne lasa să călătorim singuri pe marea acestei vieți, ci ne-a lăsat biserica, corabia cu care să ajungem la limanul mântuirii. Părintele paroh Dragoș Milan a mulțumit părintelui Vidican Nicolae pentru cuvântul de invățătură, celor 13 preoți din cercul misionar pastoral pentru impreuna-slujire și nu în ultimul rând, credincioșilor pentru participare într-un număr atât de mare la Sfânta Taină.
În continuare, preotul paroh a susținut referatul cu temele: „Rolul Sfintei Scripturi și al lecturilor duhovnicești în educarea tinerilor” și „Contribuția Sfântului Antim Ivireanul la educația clerului și catehizarea credincioșilor”.
Seara duhovnicească s-a încheiat cu o agapă frățească.

image