Vizita Înaltpreasfințitului Mitropolit Ioan la Catedrala Veche din Arad

În seara zilei de duminică, 21 august 2016, Înaltpreasfințitul Mitropolit Ioan al Banatului, însoțit de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Timotei al Aradului, au poposit la Catedrala Veche din Arad. Popasul înalților ierarhi a fost legat de adunarea generală anuală a Oastei Domnului care și în anul acesta a avut loc în Catedrala Veche din Arad.

Înaltpreasfințitul Mitropolit Ioan s-a aflat în această duminică într-o vizită canonică și frățească în Eparhia Aradului, la Parohia Sebiș II unde, împreună cu Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Timotei, a târnosit biserica parohială.

La întâlnirea cu membrii Oastei Domnului, Mitropolitul Banatului, a rostit un bogat cuvânt de învățătură cu referire specială la pericopa din duminica anterioară, precum și la pericopa zile. Împreună, cu toți cei prezenți, Înaltpreasfinția Sa a cântat câteva cântece specifice Oastei Domnului.

Atmosfera de înaltă trăire sufletească a fost sporită și de cuvântul Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Timotei care a mulțumit Părintelui Mitropolit pentru dragostea și purtarea de grijă arătate eparhiei arădene și pentru popasurile duhovnicești din această duminică, la mai multe parohii ale Eparhiei Aradului.

Prof. dr. Marcel Tang

image

image

image