CERC PASTORAL MISIONAR LA PAROHIA SÂNTANA II

Duminică, 25 septembrie 2016, Parohia Sântana II, din Protopopiatul Arad, a găzduit întrunirea preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar Zărand, coordonați, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, de către Preacucernicul Părinte Nicolae Rădulescu, preot paroh la Parohia Sântana I.    

Întrunirea a început la ora 17, în biserica  parohială cu săvârşirea Tainei Sf. Maslu. La sfârşitul slujbei, pr. Nicu Breda de la Parohia Cintei a ţinut un scurt cuvânt de învăţătură despre Sf. Maslu, adresând şi cuvânt de laudă credincioşilor pentru prezenţa în număr aşa de mare în biserică, după care preoţii prezenţi s-au retras la Oficiul parohial, unde s-au purtat discuţii pe tema referatului susţinut de către părintele Adrian Mariş, de la Parohia Andrei Şaguna. În referatul prezentat, ,,Spovedania – mijloc de îndreptare, părintele Adrian Mariş a vorbit despre importanţa spovedaniei în viaţa credincioşilor, despre condiţiile canonice obligatorii, despre felul cum se dă penitentului ,,canon”, despre alegerea duhovnicului, despre pregătirea credinciosului pentru spovedanie, cât şi despre efectele tainei. În luările de cuvânt, preoţii prezenţi şi-au adus aportul în dezbaterea temei.

La finalul discuţiilor, preotul paroh Ioan Crainic a mulţumit preoţilor care au participat la acest moment important din viaţa comunităţii pe care o păstoreşte. Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească.

Diacon, Adrian Crainic

20160925_174410