Deschiderea anului şcolar 2016-2017 la Seminarul Teologic Ortodox din Arad

Îngemănat cu anul bisericesc, anul şcolar debutează, oficial, la 1 septembrie. Pentru elevi, anul acesta cursurile încep la 12 septembrie, moment marcat în fiecare unitate de învăţământ prin festivităţi adecvate.
Seminarul Teologic Ortodox din Arad a marcat această zi prin oficierea slujbei de Te Deum la începerea anului şcolar de către un sobor de preoţi profesori, în frunte cu părintele prof. Pompiliu Gavra, directorul şcolii, în prezenţa ÎPS dr. Timotei Seviciu, a pr. prof. univ. dr. Cristinel Ioja, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă Arad, a d-lui inspector prof. Nicolae Dolha, reprezentând Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, a d-lui Bogdan Noghiu, reprezentând Consiliul Judeţean Arad, precum şi a elevilor seminarişti şi a părinţilor acestora, a cadrelor didactice de la Seminarul arădean.

După ce a fost citit mesajul PF Părinte Patriarh Daniel la început de an şcolar, părintele director Pompiliu Gavra a rostit un cuvânt de bun-venit elevilor, asigurându-l pe întâistătătorul eparhiei Aradului de ascultarea întregului corp profesoral şi a elevilor. ÎPS Sa, Părintele Arhiepiscop Timotei a amintit despre tradiţia legăturii strânse dintre cele două instituţii fundamentale, Biserica şi Şcoala, reliefând importanţa educaţiei, mai cu seamă în acest an omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox. De asemenea, ÎPS Sa a amintit rolul pe care l-a avut Sf. Ierarh Martir Antim Ivireanul în cultura română şi universală, precum şi rolul Sfântului şi Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe, acela de exegeză a dorinţelor lumii contemporane, în scopul unităţii şi păcii.

Elevii seminarişti s-au întâlnit cu profesorii diriginţi, împărtăşind impresii din vacanţa ce tocmai s-a încheiat, pregătiţi de începerea cursurilor noului an şcolar.
Pr. Codin Șimonca

image

image