Naşterea Maicii Domnului sărbătorită la Mănăstirea Arad-Gai

Naşterea Maicii Domnului, cea dintâi sărbătoare mare de la începutul anului bisericesc, a fost sărbătorită și în acest an cu multă bucurie duhovnicească de obştea maicilor şi a pelerinilor prezenţi la Mănăstirea ,,Sfântul Simeon Stâlpnicul”, din cartierul arădean Gai.

În ziua praznicului, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, înconjurat de un sobor de preoți slujitori a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie arhierească.

În cuvântul de învăţătură cu titlul ,,Maica Domnului bucuria lumii creștine”, în baza citirilor scripturistice ale praznicului (Filipeni 2; Luca 10, 11), Chiriarhul a pus în lumină „însemnătatea naşterii Sfintei Fecioare Maria, evidenţiind importanța prezenței în viața tuturor credincioșilor și îndeosebi a manifestărilor de credință, exemplificând cu recenta întâlnire ce a avut loc în capitala țării, a tineretului ortodox de pretutindeni”, a mai amintit Înaltpreasfinţia Sa.

Răspunsurile liturgice, atât seara la Priveghere cât şi în ziua de praznic, la Sfânta Liturghie, au fost date de studenţi şi seminarişti de la şcolile teologice arădene.

La finalul Sfintei Liturghii, maica stareţă stavrofora Magdalena Borteş, a mulţumit Chiriarhului şi soborului de clerici pentru slujire, precum şi tuturor pelerinilor veniţi din toate părţile Aradului dar şi din judeţele învecinate.

Preot Silviu-Nicolae Faur

2

3

4

5

6

7