Sfânta Scriptură pe înțelesul copiilor în Parohia Aradul Nou

În contextul Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox şi al Anului comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti în Patriarhia Română, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Arhiepiscopul Aradului, în Parohia Ortodoxă Aradul Nou s-a desfășurat concursul biblic „Sfânta Scriptură pe înțelesul copiilor”.
La acesta au participat copii care frecventează orele de cateheză duminicală desfășurate în biserică. „Ca să ajutăm sufletele copiilor să crească frumos şi în cele din urmă să își găsească mântuirea, trebuie să avem grijă de ele încă din copilărie. Mântuitorul spunea «Lăsaţi copii să vină la mine şi nu-i opriţi, că a unora ca aceştia este împărăţia cerurilor». Îmi doresc pentru aceasta să îi pot apropia pe copii de Sfânta Scriptură. Copiii trebuie să știe ce este Sfânta Scriptură, de ce se numește Biblie, care este diferența între cea ortodoxă și celălalte și care sunt cărțile din care se compun Vechiul Testament și Noul Testament, pentru a se putea orienta mai ușor în căutarea versetelor.” – a menționat părintele Gabriel Mariș, consilier social al Arhiepiscopiei Aradului și coordonatorul grupului de cateheză.
În Duminica de după Înălțarea Sfintei Cruci, la terminarea Sfintei Liturghii, cei 15 copii care au fost desemnați câștigători la finalul concursului, au primit în dar câte o Biblie, cu sprijinul unor bune enoriașe a parohiei.

pr. cons. Gabriel C. Maris

image

image