Binecuvântare de lucrări la biserica parohială din Revetiş

In Duminica a 19-a după Rusalii, credincioşii parohiei Revetiş, din Protopopiatul Sebiş au trăit clipe de aleasă bucurie. În mijlocul lor s-a aflat Întâistătătorul Eparhiei Aradului, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei. Chiriarhul arădean a fost întâmpinat cu flori de copii îmbrăcaţi în costume populare şi de mulţimea credinciosilor veniţi din toate părtile pentru a fi părtaşi la această sărbătoare a parohiei. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa a săvârşit slujba de binecuvântare de lucrări exterioare la biserica parohială (a fost vopsit turnul, aa fost tencuită biserica, placarea cu gresie si piatră de codru pe soclu bisericii, turnarea de beton armat împrejurul lăcaşului, vopsirea gardului la biserică şi casa parohială, amenajarea unei filigorii în cimitirul parohial etc).

După aceasta, în sfânta biserică a fost săvârşită Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie de către Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, înconjurat de un sobor de preoţi, din care au făcut parte şi părintele Alexandru Botea, protopopul Sebișului, părintele Adrian Zaha, protopopul Ineului, arhid. Tiberiu Ardelean și alții, în prezenţa oficialităţilor judeţene şi locale şi a numeroşi credincioşi.

Cuvântul de învățătură al Chiriarhului a fost pus sub titlul ,,Slăbiciune și putere” (cf.citirilor zilei 2 Cor. 11; Luca 6 precum şi Cazaniei duminicii Despre iubirea vrăjmaşilor), făcând o împletire a unora dintre temele din citirile zilei privind măsura îngăduinţei omeneşti din partea bunului creştin până la iubirea faţă de duşmani. Slăbiciunea trupească şi sufletească poate prilejui puterea harului dumnezeiesc prin împlinirea poruncilor sfinte în săvârşirea binelui spre desăvârşire. Cele realizate în parohie, mai ales în legătură cu înoirea bisericii, reprezintă un exemplu convingător în acest sens, iar în perspectiva începutului de an universitar se arată cu garanţie de împliniri bogate, tineretul prin rugăciune având binecuvântare cerească, a mai adăugat Înaltpreasfinţia Sa.

La finalul sfintei slujbe, preotul paroh Gheorghe-Cristian Pop, a primit din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei distincţia de sachelar, în semn de apreciere pentru efortul depus la înfrumuseţarea sfântului lăcaş şi a celorlalte lucrări realizate.

Preotul paroh a multumit Ierarhului pentru prezenţa în mijlocul parohienilor din Revetiş şi tuturor celor care au venit la această sărbătoare a satului.

Protos. Iustin Popovici

image

image

image