Cerc pastoral – misionar în parohia Chișineu-Criș II

În Duminica a XIX- a după Rusalii preoții din cercul pastoral-misionar Chişineu-Criş, coordonaţi, din încredințarea Înalt Preasfinţitului Timotei, Arhiepiscopul Aradului, de către Părintele Daniel-Mirel Dumitru, s-au întâlnit în parohia Chișineu-Criș II, unde cei 14 preoți prezenți au săvârșit, în mijlocul credincioșilor din biserica parohială cu hramul ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, Taina Sfântului Maslu.

Cuvântul de învăţătură care a urmat după săvârșirea Tainei Sfântului Maslu a fost rostit de părintele Mager Aurel, de la parohia Nădab, evidențiind multiplele învățături ce reies din Predica de pe munte rostită de Mântuitorul Iisus Hristos, învățături care ne îndeamnă la practicarea unei iubiri adevărate față de semenii noștri, care merge până la iubirea vrăjmașilor, a răsplătii răul cu binele, a da împrumut fără a primi nimic înapoi, în raport cu iubirea desăvârșită a Lui Dumnezeu față de oameni, care face să răsară soarele şi peste cei răi şi peste cei buni şi trimite ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi”.

              Preotul paroh Albiș Dan-Viorel a mulțumit slujitorilor și credincioșilor care au participat la împreună rugăciune și a susținut în fața preoților prezenți referatele cu temele: Perspectivă biblică asupra vârstei tinereții și Sfântul Antim Ivireanul – ctitor de lăcașuri sfinte; pe baza cărora au urmat dezbateri. Seara s-a încheiat cu o agapă frățească.

Următoarea întâlnire a preoţilor din cercul misionar Chişineu-Criş va avea loc în data de 16 octombrie,  în parohia Șepreuș.

Pr. Oprea Mihai, Parohia Țipari