Ceremonia de acordare a Drapelului de luptă Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad

Sâmbătă, 15 octombrie, începând cu ora 10, Înaltpreasfintitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a participat la Ceremonia militară de înmânare a Drapelului de luptă Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Vasile Goldiș” al județului Arad, ceremonie ce e avut loc pe platoul din faţa Primăriei municipului Arad. Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit o slujba de sfințire a drapelului de luptă, în prezența Oficialităților centrale si locale și a numeroase persoane venite să asiste la acest eveniment. La festivităţile prilejuite de acest eveniment au luat parte: Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne şi şef al Departamentului Situaţii de Urgenţă, generalul de brigadă dr. Ovidiu Vasilică, ispectorul general al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi autorităţile locale.
Ceremonia militară s-a încheiat cu defilarea ofiţerilor, maiştrilor militari şi subofiţerilor din cadrul inspectoratului şi a tehnicii de intervenţie, dispozitivul pentru defilare fiind compus din 150 de ofiţeri şi subofiţeri şi 15 autoturisme şi autospeciale.

La încheierea ceremoniei a luat cuvântul domnul Raed Arafat, care a punctat faptul că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi pompierii pe plan naţional au devenit instituţia care simbolizează salvatorii universali, si i-a felicitat pe aceștia pentru felul cum se implică în rezolvarea situatiilor, participând la incendii, inundații, cazuri medicale, accidente si altele.

image

image

 

image

image

image