Simpozion aniversar ,,Teologia în Universitate”

Facultatea de Teologie „Ilarion V. Felea” din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad sărbătoreşte 25 de ani  de „Teologie în Universitate”. Un eveniment care aduce la Arad personalităţi ale învăţământului teologic din ţară, profesori, preoţi, studenţi care vor participa la seria de manifestări prilejuite de această aniversare.

„Este un eveniment important pentru universitatea noastră. Facultatea de teologie a reprezentat întotdeauna un reper pentru mediul academic. În cei 25 de învăţământ teologic la Arad, facultatea a reuşit să dezvolte studii masterale şi şcoală doctorală pe domeniu, a reuşit să revigoreze învăţământul românesc în această parte de ţară şi să păstreze tradiţia şcolii arădene de teologie” a punctat rectorul UAV, prof.univ.dr Ramona Lile

Programul manifestărilor

Seria de evenimente va începe duminică dimineaţa, la orele 10.00, la Catedrala Veche a Aradului unde se va oficia Sfânta Liturghie, Te-Deum şi Parastas. Seara, de la orele 18.00, va avea loc unul din cele mai aşteptate momente: concertul corului Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Arad care va fi susţinut în Sala Ferdinand a Primăriei Arad. Intrarea este liberă.

Sărbătoarea va continua luni de la orele 9.30, la Facultatea de Teologie, când  va avea loc deschiderea festivă a Simpozionului aniversar iar marţi, de la orele 17.00,  în Sala Ferdinand, conf.dr. Adrian Lemeni de la Universitatea din Bucureşti va susţine conferinţa „Implicaţiile sistemului tehnologic actual. Provocări semnificative pentru lumea de astăzi”.

Ultima zi a evenimentului aniversar se va încheia cu un moment Alumni, de la orele 8.30 şi de la orele 9.30 simpozionul Şcolii doctorale în Teologie în cadrul căruia va avea loc  lansarea volumului „Studia Doctoralia”.

 

image

imageimageimageimage