Comemorarea Victimelor Accidentelor Rutiere la Arad

Luni 21 noiembrie 2016, cu prilejul Zilei Mondiale a Comemorării Victimelor Accidentelor Rutiere, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, însoțit de un sobor de preoți, a săvârșit o slujbă de pomenire a acestora, în Catedrala arhiepiscopală din Arad.

Cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa a rostit un cuvânt de comemorare pentru victimele accidentelor de circulaţie privind pe cei decedaţi dar şi pe cei scăpaţi cu viaţă dar cu invalidităţi sau sub tratament la spitale sau la domiciliu. În acest cuvânt, Chiriarhul a arătat că „citirile biblice duminicale și de sărbători din această perioadă, constituie și temeiuri pentru întrajutorarea creștină sau asistența socială și medicală, praznicul Intrării în Biserică a Maicii Domnului amintind de mijlocirea ei pentru toți, tocmai când, pe plan mondial, se are în vedere comemorarea  victimelor accidentelor rutiere.”

Au fost săvârșite slujbe de pomenire pentru cei decedați în astfel de împrejurări dramatice, totodată și de însănătoșire a celor în viață dar cu diferite traume care cer vindecarea, deasemenea pentru ferirea tuturor de ceea ce poate fi vătămător cu precădere în circulația rutieră care respectând normele stabilite garantează o desfășurare normală. Arhiepiscopul Aradului a exprimat deasemenea mulțumiri factorilor de răspundere cu activitatea de salvare și ordine precum și compasiune celor apropiați victimelor acestor accidente.

Evenimentul a fost organizat de către Inspectoratul de Poliție Județean Arad în parteneriat cu Arhiepiscopia Aradului și de cei care și-au pierdut persoane dragi în accidente rutiere, pentru a marca această zi de comemorare, pe platoul din fața Catedralei arhiepiscopale „Sfânta Treime” Arad.

„Ziua Comemorării Victimelor Accidentelor Rutiere este un eveniment marcat în toată lumea pentru a trage un semnal de alarmă asupra acestui fenomen îngrijorător. Până acum, numai în județul Arad și-au pierdut viața în accidente rutiere peste 45 de persoane iar altele 126 fiind grav rănite“ a precizat dl. Comisar de Poliție Crainic Constantin din cadrul Serviciului Poliției Rutiere – Inspectoratul de Poliție Județean Arad.

„În memoria celor care au plecat dintre noi s-a păstrat un moment de reculegere, după care participanții au așezat pe platoul din fața catedralei mai multe candele, în formă de cruce și au lansat mai multe lampioane ca un simbol al înălțării la cer a sufletelor celor pomeniți” – a declarat părintele Gabriel Mariș consilier social al Arhiepiscopiei Aradului.
Au fost alături de organizatori în acest eveniment și Crucea Roșie Română – filiala Arad, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad – SMURD, Serviciul de Ambulanță Arad, care, prin girofarurile pornite ale mașinilor prezente, au susținut activitatea, amintind tuturor cât de importantă este deplasarea lor cât mai urgentă la locurile accidentelor.

Peste 200 de credincioși prezenți la acest eveniment au primit la sfârșitul manifestărilor ceai spre pomenirea victimelor, prin grija Sectorului Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Aradului.

Sectorului Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Aradului

image

image

image

image