COLINDE, COLINDE ÎN PAROHIA ȘILINDIA

Marți, 06.12.2016, în seara zilei de Sfântul Nicolae a avut loc la Biserica cu hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel, din parohia Șilindia, Protopopiatul Ineu, un eveniment plin cu încărcătură duhovnicească pentru credincioșii acestei parohii, primind dragi colidători veniți să aducă vestea nașterii Mântuitorului Hristos.

Seara a devenit minunată deoarece în biserică a poposit corul parohiei din Apateu, dirijat de părintele paroh Constantin Ilica. Întru început s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu de la ora 17:00, la care a slujit un sobor format din 8 preoți, în frunte cu P. O. Părinte Protopop Adrian Zaha, iar răspunsurile au fost oferite de către corul bisericii din Apateu într-o armonie desăvârșită. La sfârșitul slujbei, părintele protopop Adrian Zaha a rostit un frumos cuvânt de învățătură despre minunile Sfântului Nicolae și dragostea cu care este înconjurat acest sfânt de către copii. De asemenea părintele protopop a vorbit și despre viața Sfintei Mucenițe Filofteia, prăznuită în următoarea zi, 07.12.2016.

A luat apoi cuvântul părintele Constantin Ilica, de la parohia Apateu, care s-a arătat foarte bucuros că se află pentru prima dată în biserica din Șilindia, după care a urmat un deosebit recital de colinde susținut de către corul parohiei Apateu, și astfel seara duhovnicească s-a încheiat cum nu se putea mai minunat.

În încheiere, părintele paroh Gabriel Streulea a mulțumit tuturor preoților slujitori, părintelui dirijor Constantin Ilica și membrilor corului parohiei Apateu, care au făcut în biserica din Șilindia una din cele mai frumoase seri pentru credincioșii de aici. De asemenea părintele paroh s-a bucurat în plus și pentru faptul că acest eveniment deosebit a coincis cu împlinirea a doi ani de pastorație în mijlocul credincioșilor din Șilindia.

Seara s-a încheiat cu o agapă frățească.

Pr. Gabriel Streulea

20161206_175400

20161206_175419