Corala preoților din Arhiepiscopia Aradului a susținut două Concerte de colinde

Concert de colinde in biserica parohială din Pâncota

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscop al Aradului, în biserica Parohiei Pâncota, a avut loc miercuri, 21 decembrie 2016, începând cu ora 18.00, Concertul de Colinde susţinut de Corala preoţilor Arhiepiscopiei Aradului, dirijată de părintele arhidiacon profesor drd. Tiberiu Ardelean. Evenimentul a fost moderat de Pr. Leonardo Doca de la Parohia Pâncota, care a evidenţiat rolul colindelor în exprimarea bucuriei prilejuite de Naşterea Mântuitorului Iisus Hristos şi a subliniat importanța momentului trăit de toţi cei prezenţi, ca pregustare a bucuriei din seara şi mai ales din ziua Praznicului Împărătesc al Naşterii Domnului.

image

Concert de colinde la Catedrala Veche din Arad

Corala preoţilor din Arhiepiscopia Aradului, a concertat la Catedrala Veche din Arad, Joi 22 decembrie 2016, la ora 18. Înființată în anul 2010, la initiaţiva şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Dr. Timotei Seviciu, este reunită sub bagheta dirijorului, arhidiacon prof. Tiberiu Ardelean, şi alcătuită din preoţi din întreaga eparhie arădeană, cu aptitudini muzicale deosebite, pasionaţi de arta corală.
Prezentarea colindelor a fost făcută de către părintele Leonardo Doca, de la parohia Pâncota. Între piesele corale interpretate s-au numărat: Nouă azi ne-a răsărit – Dumitru G. Kiriac; O, ce veste minunată – George Dima; În ieslea din Betleem – Marius Cuteanu; În seara de Moș Ajun – Marin Trache; Moș Crăciun – Dumitru G. Kiriac; La Vifleem colo-n jos – Nicolae Lungu; Bună dimineața – Ioan D. Chirescu; Pogorât-a Domnul Sfânt – Tiberiu Brediceanu; Domnuleț și Domn din cer – Gheorghe Cucu; Sus în casa lui Crăciun – Gheorghe Șoima; Plugușorul – Maxim Vasiliu.
La final, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Dr. Timotei Seviciu, prin cuvinte înțelepte și părintești, a felicitat pe părintele arhid. Tiberiu Ardelean, a apreciat jertfa depusă de preoții coralei care s-au ostenit cu pregătirea acestui concert și a dorit tuturor celor prezenți, sărbători binecuvântate cu pace, sănătate și prosperitate.

Protos. Iustin Popovici
Pr. Leonardo Doca

image

image

image