Duminica dinaintea Naşterii Domnului în Parohia Arad-Bujac

Duminica dinaintea Praznicului Naşterii Domnului a fost una cu totul deosebită pentru comunitatea credincioşilor din Parohia Arad-Bujac. La orele dimineţii, a poposit în mijlocul credincioşilor Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, răspunzând invitaţiei părintelui paroh dr. Vasile Pop. Chiriarhul arădean a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească în biserica parohială cu hramul ,,Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul”, înconjurat de soborul slujitor şi în prezenţa numărului mare de credincioşi veniţi pentru a primi arhiereasca binecuvântare înainte de sfintele sărbători.

Cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa a rostit un cuvânt de învăţătură pus sub titlul ,,Cartea vieţii” (cf.citirilor scripturistice ale duminicii: Evr. 11; Mt. 1), în care s-a referit la rostul cărţii în istoria lumii. Fiecare om valorifică aceasta în viaţa proprie. La civilizaţia omenirii cartea îşi are o contribuţie din cele mai de seamă. Istoria biblică dă mărturie prin citirile din Duminica Sfinţilor Părinţi după trup ai Domnului, enumerând generaţii cu veacurile şi locurile lor, o adevărată periodizare istorică, împletind elementele materiale cu cele spirituale şi supranaturale – întruparea Fiului lui Dumnezeu într-un mod minunat, fapt ce prilejuieşte înălţarea întregii umanităţi prin Providenţa divină. Praznicul Naşterii Domnului încununează strădaniile credinciosului spre redobândirea stării dintru început, în care omul a fost creat de Dumnezeu, a subliniat Ierarhul.

Mulţime mare de credicncioşi, copii, tineri şi bătrâni s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele lui Hristos.

Răspunsurile liturgice au fost date de către grupul coral al tinerilor parohiei, acompaniați, într-o frumoasă exprimare omofonă, de către întreaga biserică.

În numele întregii comunități, preotul paroh dr. Vasile Pop, a adus mulțumiri Chiriarhului pentru binecuvântarea arhierească și permanenta purtare de grijă pe care Înaltpreasfinția Sa o arată pentru credincioşii acestei parohii. La rândul său, Chiriarhul  a mulțumit pentru căldura sufletească cu care este întâmpinat de fiecare dată când poposește aici.

15592394_10202474935309897_267245533_n

Taina Sfântului Maslu

În aceiaşi zi, la ceas de seară, în biserica parohială, la iniţiativa părintelui paroh  Vasile Pop, a fost săvârşită Taina Sfântului Maslu.

În mijlocul soborului de preoţi s-a aflat protos.dr. Iustin Popovici, consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului, care, cu acest prilej, a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură.

La final, părintele paroh Vasile Pop a transmis mulţumiri tuturor preoţilor pentru slujire, precum şi credincioşilor prezenţi în număr asa de mare.

Protos. Dr. Iustin Popovici

15590299_10202473835402400_6050485018907125171_n