Slujire arhierească în biserica ,,Adormirea Maicii Domnului” din Arad

În Duminica a 29-a după Rusalii, 15 ianuarie 2017, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a oficiat Sfânta Liturghie arhierească în biserica cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului”, a Parohiei Arad-Centru, situată pe str. Mihai Eminescu, înconjurat de soborul preoţilor şi diaconilor slujitori, în prezenţa unui mare număr de credincioşi.

Cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi a fost pus sub titlul ,,Fericirea celor curaţi cu inima” (cf. Col. 1; Luca 17), adică vederea lui Dumnezeu ca răsplătire de care se bucură omul în starea de la început – paradisiacă – din care a căzut. Ori aceasta trebuie redobândită cu ajutorul Sfintelor Taine ale Bisericii ce întăresc virtutea prin harul dumnezeiesc. Acesta este invocat mereu spre curăţirea sufletească dorită. Pictura bisericească, avută în vedere în acest an omagial, ilustrează în chip tainic virtuţile celor aleşi aşa cum nu realizează alte mijloace ale artei, a arătat Chiriarhul.

La încheierea slujbei, Preacucernicul părinte dr. Cristinel Ioja, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Arad, în numele preoţilor şi credincioşilor parohiei, a mulţumit Chiriarhului arădean pentru bucuria duhovnicească prilejuită şi pentru permanenta grijă părintească pe care Înaltpreasfinţia Sa o poartă faţă de această frumoasă biserică arădeană, oferindu-i un frumos buchet de flori.

Protos. Iustin Popovici

IMG-20170115-WA0003

IMG-20170115-WA0005