Vecernie cu Litie și concert în cinstea Sfinţilor Trei Ierarhi

Duminică seara, 29 ianuarie 2017, în ajun de sărbătoare a Sfinţilor Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului a săvârşit slujba Vecerniei cu Litie în Catedrala arhiepiscopală din Arad, înconjurat fiind de un sobor de preoţi şi diaconi şi în prezenţa a numeroşi credincioşi.

Cu acest prilej, la finalul slujbei, cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Grupul vocal ,,Trifon Lugojan” din Arad, dirijat de studentul Marinel Roz, a susţinut un concert închinat Sfinţilor Trei Ierarhi, Întâmpinării Domnului şi marelui poet Mihai Eminescu. Prezentarea concertului a fost făcută de către părintele Gheorghe Gogan, preot slujitor la Catedrala arhiepiscopală.

După susţinerea concertului, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a adresat un cuvânt de mulţumire tuturor celor prezenţi: organizatori, interpreţi şi ascultători, pentru râvna dovedită prin faptul că la sfârşitul unei perioade sărbătoreşti, începând cu Naşterea şi sfârşind cu Întâmpinarea Domnului, făcând prezentul popas prin împletirea în program şi piese ale sărbătorilor laice ce ilustrează legătura Bisericii cu ţara şi poporul, adică, Ziua culturii naţionale, odată cu cea a naşterii Luceafărului poeziei româneşti şi Unirea Principatelor. Aceasta tocmai de ziua Sfinţilor Trei Ierarhi, amintind duhul treimic ce a unit mereu în istorie marile Provincii româneşti, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa.

Protos. Iustin Popovici

image

image

image