Cerc pastoral – misionar în parohia Chişineu-Criş II

În Duminica a 34- a după Rusalii a avut loc prima întâlnire din acest an a preoţilor din cercul pastoral-misionar Chişineu-Criş, coordonaţi, din încredinţarea Înalt Preasfinţitului Timotei, Arhiepiscopul Aradului, de către Părintele Daniel-Mirel Dumitru, s-au întâlnit în parohia Chişineu-Criş II, unde cei 14 preoţi prezenţi au săvârşit, în mijlocul credincioşilor din biserica parohială cu hramul ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, Taina Sfântului Maslu.

Cuvântul de învăţătură care a urmat după săvârşirea Tainei Sfântului Maslu a fost rostit de părintele Moţiu Traian, de la parohia Pilu, care a evidenţiat multiplele învăţături ce reies din pericopa evanghelică a acestei duminici, pilda fiului risipitor. După ce a amintit perioada deosebită în care ne aflăm, perioada Triodului, părintele a făcut referire la modele de pocăinţă şi la viaţa Sfântului Ierarh Meletie, arhiepiscopul Antiohiei, subliniind că omul se poate întoarce la Dumnezeu Tatăl numai prin pocăinţă.    

              Preotul paroh Albiş Dan-Viorel a mulţumit slujitorilor şi credincioşilor care au participat la împreună rugăciune şi a susţinut în faţa preoţilor prezenţi referatele cu temele: Icoana ortodoxă – adevăr al învățăturii despre Hristos; Triodul – Biserica Ortodoxă Română în timpul prigoanei comuniste, pe baza cărora au urmat dezbateri. Seara s-a încheiat cu o agapă frățească.

Următoarea întâlnire a preoţilor din cercul misionar Chişineu-Criş va avea loc în data de 19 martie,  în parohia Sintea-Mare.

Pr. Oprea Mihai,

Parohia Ţipari