SLUJIRE ARHIEREASCĂ LA SPITALUL MUNICIPAL DIN ARAD

În cea de-a treia duminică din Triod, a Înfricoşătoarei Judecăţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a slujit Sfânta Liturghie  în biserica pusă sub ocrotirea Sfintei Cuv. Teodora de la Sihla şi a Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, din incinta Spitalului Municipal din Arad, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Prezenţa Înaltpreasfinţiei Sale a prilejuit un moment de bucurie şi în acelaşi timp de mângâiere atât pentru bolnavii din acest spital, cât şi pentru credincioşii care frecventează acest locaş de rugăciune. La Sfânta Liturghie au participat şi ctitorii bisericii din cadrul spitalului precum şi membri din cadrul personalului medical.

În cuvântul de învăţătură cu titlul ,,Fericiţi cei milostivi” (cf. Matei 5, 7 şi a pericopelor scripturistice ale duminicii: Matei 25; I Cor. 8; 9), Chiriarhul a arătat că adesea omul gândeşte la sfârşitul său sau al lumii dar de ceea ce trebuie ţinut seamă e judecata asupra a tot ceea ce face, bine sau rău, şi aceasta nu doar parţial ci în întregul semnificaţiei. Fiecare om e supus păcatului făcând o judecată părtinitoare dar numai Dumnezeu are dreptatea absolută. De la El vine şi iertarea şi reintegrarea în ceea ce fiinţa omenească a primit de la început; totul pentru iubirea milostivă dumnezeiască faţă de cei ce se străduiesc pentru urmarea ei. De aceea pericopa evanghelică a zilei stăruie asupra faptului de a tinde mereu spre asemănarea cu Dumnezeu. Asupra acestuia dă tâlcuirea necesară şi Cazania duminicală în sensul că Înfricoşata Judecată a lui Dumnezeu nu se opreşte doar la răul făcut ci priveşte şi binele nesăvârşit, a subliniat Ierarhul.

Preotul Rovin Petruşe a mulţumit Chiriarhului pentru bucuria prilejuită atât bolnavilor cât şi credincioşilor care au fost prezenţi la Sfânta Liturghie.

Protos. Iustin Popovici

20170219_102022

20170219_105526

20170219_105858