Cerc misionar la Prohia Ilteu în Duminica Sfintei Cruci

A devenit deja tradiție ca în duminica a treia din Postul Mare preoții din Cercul Misionar Săvârșin să pariticipe la taina Sfântului Maslu în biserica parohială din Ilteu, păstorită de preacucernicul părinte Ionel Bălănescu.

Taina Sfântului Maslu a fost oficiată la orela amiezii, sub protia preaonoratului părinte Ioan Jidoi, protopopul Lipovei. La finalul slujbei Sfantului Maslu sfinția sa a ținut un bogat cuvânt de învățătură despre semnificațiile duhovnicești ale Duminicii Sfinteii Cruci amintind credincioșilor prezenți în număr mare în biserică, despre asumarea crucii în viața noastră și urmarea lui Hristos, Postul Mare fiind un urcuș duhovnicesc spre Înviere. Crucea este păzitoarea creștinilor și armă împotriva diavolilor iar sfinții luând crucea au urmat lui Hristos, a mai spus preacucernicia sa.

Părintele paroh, Ionel Bălănescu, a mulțumit apoi preoților și credincioșilor prezenți pentru această frumoasă zi specificând că toți suntem adunați în biserică prin grija părintelui ceresc pentru a aduce prin rugăciune mângâiere și binecuvântare de la Dumnezeu pentru toți credincioșii.
Preot Călin Mădăluță

image