Taina Sfântului Maslu în Centrul pentru vârstnici din Arad

Luni, 20 martie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Arhiepiscop al Aradului, a fost săvârșită Sfânta Taină a Maslului spre alinarea suferințelor și tămăduirea tuturor vârstnicilor din Centrul de îngrijire și asistență pentru persoanele vârstnice din cadrul Direcției de Dezvoltare și Asistență Comunitară a Primăriei Arad.

Soborul de preoți a fost alcătuit din preoți misionari ai Sectorului Social Filantropic al Arhiepiscopiei Aradului avându-l în mijloc pe Pr. Gabriel Mariș, consilier social. La slujbă au participat și personalul angajat al centrului, care au adus vârstnicii în capelă și a însoțit preoții în toate cele 7 pavilioane, pentru a unge cu untdelemn sfințit cei aproape 150 de beneficiari ai acestui centru.

Pentru acești robii ai lui Dumnezeu, prezenți la slujbă, vârstnici și angajați ai Centrului, s-au făcut rugăciuni pentru „cercetarea lor cea întru Dumnezeu și ca să vină peste ei harul Sfântului Duh, să fie izbăviți ei de toată patima și întinăciunea trupului și a sufletului și de toată răutatea”.

După miruire, toți credincioșii de aici au primit în dar, din partea Arhiepiscopiei Aradului, câte o icoană cu Maica Domnului alături de urarea ca Lumina Sfântă a Învierii Domnului Hristos să le aducă bucurie, sănătate, alinare, mângâiere și pace sufletească.

La final, cei doi preoți slujitori ai acestui centru, părintele Ioan Măcean din anul 2000 și părintele Aurel Jigovan din anul 2015 – au adus un cuvânt de mulțumire Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei, pentru arhiereasca binecuvântare și pentru sprijinul primit prin Sectorul Social Filantropic pentru buna desfășurare a activităților religioase de aici, personalului angajat pentru buna colaborare și tuturor celor prezenți pentru că sunt mereu alături de vârstnici.

Capela din cadrul Centrului de îngrijire și asistență pentru persoanele vârstnice din Arad a fost amenajată în anul 2001 și poartă hramul „Sfântului Apostol Andrei”.

Sectorul Social Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Aradului

DSC_0236