Concertul de Florii al Corului „Armonia”

În seara zilei de Florii, după slujba Deniei, în Catedrala Veche din Arad, a avut loc tradiționalul Concert pascal, susținut de Corul „Armonia”, sub bagheta dirijorului Ovidiu Boar. Corul activează de aproape 100 de ani în Catedrala istorică a Aradului.
În acest an concertul a avut un element de noutate: clasa de actorie din cadrul Școlii populare de arte a prezentat mai multe poezii religioase specifice perioadei pe care o parcurgem. Elevii acestei clase, instruiți de actrița Oltea Blaga, au recitat poezii din autori creștini precum: Alexie Mateevici, Vasile Voiculescu, Mihai Eminescu, Traian Dorz, Teodosia Zorica Lațcu etc.
Corul a interpretat mai multe piese religioase, din compozitori binecunoscuți precum: Gavril Muzicescu, Nicolae Lungu etc, specifice perioadei Postului Mare, precum și muzică sacră din repertoriu internațional.
Concertul a fost prezentat de Preacucernicul Părinte Traian-Ioan Micoroi, Parohul Catedralei Vechi care a făcut referire la poeții și compozitorii mai sus amintiți, subliniind legătura lor cu Biserica.
Prof. dr. Marcel Tang

image