Izvorul Tămăduirii, prilej de bucurie duhovnicească pentru credincioșii Catedralei Vechi din Arad

Sărbătoarea Izvorul Tămăduirii a fost cinstită și în acest an de către credincioșii Parohiei Arad-Centru. În dimineața zilei s-a oficiat slujba Utreniei, iar, îndată după aceasta, Dumnezeiasca Liturghie, la care a asistat Înaltpreasfinția Sa TIMOTEI, Arhiepiscopul Aradului. Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de către Preacucernicul Părinte Traian-Ioan Micoroi, Parohul Catedralei Vechi, împreună cu Preacucernicul Părinte Diacon Paul-Sebastian Orădan, secretar protopopesc. La momentul chinonicului numeroși credincioși s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului.
​După oficierea Sfintei Liturghii s-a ieșit în procesiune, în curtea bisericii, unde, întregul sobor al părinților slujitori ai Catedralei Vechi, au oficiat slujba Agheasmei Mici. Programul slujbelor din Vinerea Luminată s-a continuat cu oficierea Tainei Sfântului Maslu.
​Bucuria celor prezenți a fost îndoită: pe de-o parte, programul duhovnicesc al sfintelor slujbe din această însemnată zi, iar pe de altă parte, prezența chiriarhului, care a împărtășit binecuvântare credincioșilor și slujitorilor acestei comunități parohiale.
​Răspunsurile la sfintele slujbe au fost date de strana Catedralei Vechi.
Prof. dr. Marcel Tang

image

image

image