CERC PASTORAL-MISIONAR ÎN PAROHIA CHIER

În Duminica a patra după Paşti, în biserica parohiei Chier a avut loc întrunirea preoţilor din cercul pastoral-misionar Târnova, condus din încredinţarea Înalt Preasfinţitului Arhiepiscop Timotei, de către părintele Teodor Păiuşan, de la parohia Târnova.
Evenimentul a început la orele 15:00 când s-a săvârşit Taina Sfântului Maslu şi unde a slujit un sobor format din 12 preoţi, în frunte cu părintele Teodor Păiuşan, de la parohia Târnova. Slujba a fost un moment mult aşteptat şi plin de bucurie pentru credincioşi, care s-au rugat şi au cerut binecuvântare şi mângâiere de la Dumnezeul Cel tămăduitor.

La finalul slujbei părintele Teodor Păiuşan a rostit un frumos cuvânt de învăţătură despre puterea tămăduitoare a Tainei Sfântului Maslu asupra celor ce vin cu credinţă la aceasta. Părintele a amintit şi de vindecarea slăbănogului de la scăldătoarea Vitezda, Evanghelie citită la Sfânta Liturghie, vindecare ce a avut loc datorită bunei rânduieli a lui Dumnezeu, Cel ce cunoaşte cele ascunse, şi datorită nădejdii pe care a arătat-o slăbănogul. De asemenea părintele a vorbit şi despre cum şi în ce măsură contribuim noi la vindecarea fizică şi duhovnicească a celor în nevoi de tot felul.
După slujbă preoţii s-au îndreptat spre casa parohială unde părintele Teodor Păiuşan a mai rostit câteva învăţături, de data aceasta susţinând referatul “Apariţia icoanei şi a picturii bisericeşti în Biserică”, conform anului omagial 2017 în Patriarhia Română. Părintele referent a prezentat câteva date istorice despre apariţia icoanei şi a picturii bisericeşti, despre apărarea în faţa iconoclasmului şi, de asemenea a mai scos în evidenţă necesitatea icoanei ca o Evanghelie sau un cuvânt în imagini.
La finalul zilei părintele paroh Voicu Ivănuţ a mulţumit tuturor preoţilor prezenţi pentru dăruirea şi dragostea frăţească de care au dat dovadă de fiecare dată când au poposit în parohia Chier. Ziua s-a încheiat cu o agapă frăţească.

Pr. Gabriel Streulea

20170507_153924