Cerc pastoral la Şimand

Duminică, 25 iunie, Duminica a 3-a după Rusalii, în parohia Şimand a avut loc întrunirea Cercului pastoral-misionar Chişineu-Criş sub coordonarea părintelui Dumitru Daniel-Mirel de la parohia Chişineu-Criş. Întrunirea a fost prilejuită şi de sărbătorirea hramului bisericii din Şimand şi anume „Naşterea Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul”. Seara a început cu săvârşirea Tainei Sfântului Maslu în biserica parohială în prezenţa unui număr mare de credincioşi atât din Şimand cât şi din localităţi învecinate.

Cuvântul de învăţătură a fost rostit de către părintele Adrian Hanţiu de la parohia Vânători, care, pornind de la pericopa evanghelică a duminicii, a subliniat necesitatea căutării şi descoperirii Împărăţiei lui Dumnezeu de către fiecare credincios, arătând cu texte paralele din paginile Sfintei Scripturi, numeroasele analogii pe care le-a făcut Mântuitorul Iisus Hristos în exprimarea realităţii Împărăţiei lui Dumnezeu, una dintre ele fiind surprinsă şi în Evanghelia a V-a de la Taina Sfântului Maslu. La final părintele Gosta Gabriel a mulţumit celor prezenţi, apoi a urmat susţinerea referatelor cu temele „Pictorul de icoane” şi „Patriarhul Justinian – ctitor de biserici şi mânăstiri”.

Tot cu prilejul hramului bisericii, dimineaţa la Sfânta Liturghie, au fost prezenţi membrii grupului vocal „Trifon Lugojan” din Arad, condus de Marinel Roz, care au dat răspunsurile liturgice iar la final au interpreta câteva pricesne care au impresionat auditoriul. Seara, la Taina Sfântului Maslu, a fost rândul copiilor din corul de tineri al bisericii din Şimand condus de d-na profesoară Gosta Carmen şi părintele Gosta Gabriel, să dea răspunsurile iar la final să interpreteze un frumos buchet de pricesne care de asemenea i-au impresionat pe toţi cei prezenţi. Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească.

a transmis preot Gabriel Gosta

IMG_20170625_180548

IMG_20170625_180803